Gratis elektronische bibliotheek

Gesprek tussen een filosoof, een jood en een christen - Pierre Abélard

PRIJS: GRATIS
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
DATUM VAN PUBLICATIE: november 2013
BESTANDSGROOTTE: 7,40
ISBN: 9789086871247
TAAL: NEDERLANDS
AUTEUR: Pierre Abélard

De beste pdf van Gesprek tussen een filosoof, een jood en een christen die u hier kunt vinden

Omschrijving:

ISBN: 9789086871247Auteur: Pierre AbélardTitel: Dialoog tussen een filosoof, een jood en een christenFlaptekst:De naam van Pierre Abélard wordt door vrijwel iedereen meteen verbonden met die van Héloïse. De bijzondere verhouding tussen deze twee middeleeuwse geliefden heeft zozeer de aandacht getrokken, dat andere aspecten van het leven en de werken van Abélard onderbelicht zijn gebleven.
Abélards werken zijn echter van enorme invloed geweest op de theologie en de filosofie. Zijn gedurfde en voor zijn tijd zeer moderne uitspraken leidden ertoe dat enkele van zijn boeken door de kerkelijke autoriteiten werden veroordeeld en verbrand. Tegen het einde van zijn leven, vermoedelijk in 1136, schreef Abélard een werk dat een nog altijd actueel thema behandelt: wederzijds respect en tolerantie tegenover verschillende levensbeschouwingen. In Gesprek tussen een filosoof, een jood en een christen geeft Abélard geen hiërarchisch waardeoordeel en onderstreept hij dat het geloof het gebruik van het gezond verstand niet uitsluit.
De tekst biedt ons bij uitstek de kans om kennis te maken met minder algemeen bekende aspecten van het werk van de veelzijdige Abélard.

...ten 39 I. Inleiding 41 II. Eerste gesprek - De filosoof en de jood 47 II ... Dialoog tussen een filosoof, een jood en een christen by ... ... .a Geloof en verstandelijk redeneren (met als intermezzo: de ellendige ... Gesprek tussen een filosoof, een jood en een christen book. Read 6 reviews from the world's largest community for readers. De naam van Pierre Abélard wor... Pierre Abélard Gesprek tussen een filosoof, een jood en een christen. Gedrukt boek . Dialoog door de middeleeuwse denker (1079-1142) over de rationaliteit en rechtvaardiging van geloofsovertuigingen en -praktijken en het denken over goed en kwaad, Genre Non-Fictie Onderwerpen In Gesprek tussen een filosoof, een jood en een christen geeft Abélard geen hiërarchisch waardeoordeel en onderstreept hij dat het geloof het gebruik van het gezond verstand niet uitsluit.De tekst biedt ons bij uitstek de kans om kennis te maken met minder al ... Gesprek tussen een filosoof, een jood en een christen - PDF ... .De tekst biedt ons bij uitstek de kans om kennis te maken met minder algemeen bekende aspecten van het werk van de veelzijdige Abélard. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Abélard, Pierre - Gesprek tussen een filosoof, een jood en een christen [Ingeleid, vertaald en geannoteerd door P.R.M ... Dialoog tussen een filosoof, een jood en een christen. Pierre Abelard. Prijs: € 27,50 (onder voorbehoud) Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad: Bindwijze: Boek, Gebonden (06-11-2013) Genre: Klassieke oudheid (teksten) Boekenliefde.nl: In 'Gesprek tussen een filosoof, een jood en een christen' geeft Abélard geen hiërarchisch waardeoordeel en onderstreept hij dat het geloof het gebruik van het gezond verstand niet uitsluit.De tekst biedt ons bij uitstek de kans om kennis te maken met minder algemeen bekende aspecten van het werk van de veelzijdige Abélard.De Franse middeleeuwse theoloog en filosoof Pierre Abélard (1079 ... Over de kwestie of de filosoof een moslim is, zie De dialogus: gesprek tussen een filosoof, een jood en een christen. Dit is een duidelijke verwijzing naar Cicero's De finibus bonorum et malorum ... Dialoog tussen een filosoof, een jood en een christen: Amazon.es: Pierre Abelard: Libros en idiomas extranjeros Compra Dialoog tussen een filosoof, een jood en...