Gratis elektronische bibliotheek

Leven met Albert Schweitzer - Chris Doude van Troostwijk

PRIJS: GRATIS
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
DATUM VAN PUBLICATIE: november 2013
BESTANDSGROOTTE: 8,70
ISBN: 9789021143491
TAAL: NEDERLANDS
AUTEUR: Chris Doude van Troostwijk

De beste pdf van Leven met Albert Schweitzer die u hier kunt vinden

Omschrijving:

ISBN: 9789021143491Auteur: Chris Doude van TroostwijkTitel: Leven met Albert SchweitzerOndertitel: Pleidooi voor mystiek optimismeFlaptekst:Albert Schweitzer (1875-1965) was een man van formaat en werd bewogen door een vitale spiritualiteit.
Als student spreekt hij met zichzelf af dat hij tot zijn dertigste voor de wetenschap en de orgelkunst zal leven. Daarna zal hij zijn talenten ten dienste stellen aan degenen die het op deze aarde minder hebben.
In 1913 vertrekt hij naar Afrika om in Lambarene (het huidige Gabon) een ziekenhuisdorp te stichten.
‘Eerbied voor het leven’ is zijn devies; zelfrealisatie door dienstbaarheid zijn praktijk.
Kun je als modern mens met Schweitzers voorbeeld leven of is dat te zwaar? Schweitzer zelf relativeerde zijn mensenmissie: iedereen heeft zijn eigen roeping en taak. Jouw persoonlijke Lambarene zou weleens heel dichtbij kunnen liggen.

...-Zwitsers-Amerikaanse theoretisch natuurkundige van Joodse afkomst ... Boek PDF Leven met Albert Schweitzer ... . Hij wordt algemeen gezien als een van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis, naast Isaac Newton en James Clerk Maxwell.Zelf noemde hij altijd Newton als een veel belangrijker natuurkundige dan hijzelf omdat Newton, anders dan ... Albert Schweitzer(1875-1965), bekendheid en ook erkenning ... Wie in zijn eigen kring doet wat op zijn pad komt en dit naar beste vermogen doet, met eerbied en respect voor het leven, is een zelfde weldoener als de man die vanuit het oerwoud in Gabon deed wat hij moest doen en de wereld nog steeds tot voorbeeld strekt. Leven met Albert Schweitzer: pleidooi voor mystiek optimisme | D ... Het leven van Albert Schweitzer | Kunst en Cultuur: Mensen ... . Leven met Albert Schweitzer: pleidooi voor mystiek optimisme | Doude van Troostwijk, Chris | ISBN: 9789021143491 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Samen met de patiënt zoek ik naar de beste oplossing voor soms complexe problemen. Lees verder. Fatou Kieboom. Het raakt me altijd weer hoeveel invloed wij op iemands leven kunnen uitoefenen. Lees verder "Wij zijn Albert Schweitzer" is een campagnewebsite en onderdeel van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Ga naar de ASz website Facebook ... Albert Schweitzer (Jeroen Krabbé) wordt beschouwd als een van de meest prominente wereldburgers. Dat is vooral te danken aan de filosofie van 'Eerbied voor het leven', die hij in de praktijk brengt in zijn junglehospitaal in het Afrikaanse Gabon....